Wie zijn wij?

Het schrijverscollectief 500 Magazine aan Zee bestaat sinds 2016. De groep startte met zes schrijvers, inmiddels zijn er acht leden die met enige regelmaat een bijdrage leveren.

Inge Eusman is arbeids- & organisatie psycholoog en ziet in elke persoon en situatie wel iets bijzonders. Dat inspireert haar bij het schrijven van verhalen waarin je een inkijkje krijgt in de ongepolijste, soms amorele gedachten en gevoelens van haar personages. Sinds 2011 zijn in verschillende verhalenbundels verhalen van haar gepubliceerd.

Bea Jansen werkt als GZ-psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog in haar eigen praktijk. Naast (fictieve) inkijkjes in haar spreekkamer neemt ze de lezer mee in haar observaties en overdenkingen.

Anita Kok schrijft verhalen om fictief op reis te gaan naar een andere wereld. . In haar dagelijks werk als kunstenaar is zij bezig met het creëren van beelden en dat probeert zij in haar schrijfwerk ook te doen, waarbij ze actuele thema’s zoals het milieu of misstanden in de zorg niet uit de weg gaat. Verhalen van Anita werden in diverse bundels, waaronder Paal 15, gepubliceerd. In november 2020 kwam haar eerste thriller ‘Venijnig Spoor’ uit.

Edgar Nijman schrijft stukjes. Vier van de vijf mensen raden zijn werk aan bij familie, vrienden, collega’s en kennissen.

Marius Pater is psycholoog en komt op zijn werk, maar ook daarbuiten, vaak mensen tegen met een bijzonder ‘randje’. Hij stelt ze graag aan je voor.  Is het toeval, dat zijn portretten allemaal vrouwen zijn?

Bert Roodhof schrijft graag macabere verhalen over mensen die de controle verliezen, vaak met de dood tot gevolg. Zijn dochter vraagt zich regelmatig af of het wel goed met hem gaat.

Er is iets bijzonders aan Bregje van der Steeg. Wie haar leest weet het: ze heeft ongewone ogen. Haar blik toont de spannende wereld die schuilgaat achter het alledaagse. Ze was succesvol bij diverse schrijfwedstrijden, schreef een theatervoorstelling en publiceerde columns en verhalen in verschillende bundels, kranten en magazines.

Na zijn mislukte Olympische avontuur en een weinig succesvolle poging om een IT-onderneming te starten, zoekt Edgar Zonneveldt momenteel zijn uitdaging in het schrijven van korte verhalen, die overigens net als voornoemde bezigheden meestal niet goed aflopen. Tegen een redelijke vergoeding is Edgar eventueel bereid te stoppen met schrijven.

Daarnaast biedt 500 Magazine aan Zee een podium aan gastschrijvers die het net als het vaste team leuk vinden om een verhaal van maximaal 500 woorden te vertellen.