Contactpagina

500 Magazine Aan Zee biedt schrijvers de mogelijkheid om hun verhaal, column of gedicht te delen. Niets is immers leuker of spannender dan je pennenvrucht aan iemand anders te laten lezen.

In welk geval is je verhaal of gedicht geschikt voor 500 Magazine aan Zee? Belangrijkste eis: het stukje mag niet langer zijn dan 500 woorden. Daarnaast zijn we geen politieke website en maken we geen reclame voor diensten of producten. Voor pamfletten, vurige betogen of recensies zijn andere websites. Wij kiezen voor het persoonlijke.

Schrijfles van ABBA (en Harrie Jekkers)
In verhalen en gedichten kun je schrijven dat je hart op hol sloeg toen je de liefde van je leven tegen kwam, dat je week van binnen wordt als je in de ogen van je geliefde kijkt, maar dat levert uiteindelijk niet altijd een goed verhaal of gedicht op.

In het lied The Day Before You Came kiest ABBA voor een omweg door te beschrijven hoe het leven eruit zag op de dag voor de ontmoeting met de liefde van je leven. Dat leven was saai, een beetje een sleur: opstaan, krantje lezen, naar kantoor, afhaal-Chinees, een aflevering van Dallas kijken en weer naar bed.
Ze zingen niet eens dat alles anders werd op het moment dat een geliefde komt, dat is duidelijk genoeg door de dagelijkse gang van zaken te schetsen.

Paul de Leeuw maakte een cover van The Day Before You Came, hij maakte er een kerstliedje van. De vraag was: zou het een subtiel lied worden waarbij indirect wordt verteld hoe bijzonder of hoe eenzaam kerst kan zijn of werd het een ‘recht-voor-zijn-raap’-tekst?

Het werd dat laatste: Met kerst ben ik alleen. Bam!

Bij 500 Magazine aan Zee proberen we minder verhalen en gedichten te publiceren waar niets aan de verbeelding van de lezer wordt overgelaten.

Twijfel je of je verhaal of gedicht wel geschikt is voor 500 Magazine? Bekijk dan eerst eens de bijdragen die we tot dusver hebben gepubliceerd of neem via de mail contact met ons op.
Als eerste lezer van de bijdrage behouden we ons het recht voor het niet te plaatsen.

Privacy
Bij de verhalen of gedichten die we publiceren, wordt de naam van de schrijver vermeld. Dat kan een ‘nom de plume’ zijn. Het emailadres dat is gebruikt voor de verzending wordt bewaard tot het verhaal is gepubliceerd. Daarna wordt het verwijderd.

Doe met ons mee en stuur je verhaal of gedicht naar: info@500magazineaanzee.nl

Je kunt ons ook bereiken met een persoonlijk bericht via https://www.facebook.com/500MagazineAanZee.nl/