Hondenschool

Ik ken de mensen bij wie ik woon best goed nu. Soms struikel ik over mijn eigen poten, die worden almaar groter en soms doen ze ook pijn. Ik wil vooral lekker spelen, maar mijn baasjes willen dat ik ook dingen leer. Dus moet ik naar school. Er zijn allemaal andere honden met hun baasjes. Ik weet nooit wie ik het eerst moet begroeten, nou ja dan degene maar die het dichtst bij is, maar daar is er nog één en nog één en… Oh en daar heb je het leukste baasje met de lekkerste snoepjes. Nee, natuurlijk is dat niet mijn eigen baasje, die heeft snoepjes die ik al lang ken. 

De baasjes gaan op krukjes zitten. Mijn baasje strooit koekjes op een kleedje naast haar.. ja, en? Wat is hier de bedoeling van? Ik wil naar die leuke labrador.. Mijn lijn is te kort, waarom eigenlijk? Ik probeer er in te happen, misschien kan ik hem doorbijten. Hier word ik moe van zeg, even lekker liggen. Zegt het baasje ineens dat ik heel braaf ben en dat ik het goed doe! Het zal wel, oké ik ben weer uitgerust, nieuwe poging naar de andere honden toe… De baasjes gaan staan en mijn baasje gaat op mijn lijn staan, wat is dat nou? Nu kan ik helemaal geen kant meer op! Ik vind dit niet leuk! Voor zover het kan spring ik op en begin te happen naar het baasje. Hoe kan ik haar anders duidelijk maken dat ik dit echt niet meer leuk vind. 

Er zijn allemaal honden waar ik mee kan spelen en snuffelen, maar ik mag er niet naar toe. Ze doet niets anders dan met snoepjes mij iets te laten doen, maar ik heb geen idee wat. Pfoe wat een stress, als ik dat voel ga ik altijd mezelf krabben. Hé, het baasje komt naast me zitten, doet de lijn losser en neemt me mee van het veld. Ze gaat naast me zitten als ik ga liggen, hier zijn iets minder geurtjes, tjonge jonge wat word ik hier moe van zeg. Ze praat rustig tegen me en aait me en zegt dat ik braaf ben. Geen idee wat ze ermee bedoelt maar ik word er wel rustig van. 

Dan komt het leukste baasje met de lekkerste snoepjes naar ons toe. Ze zegt tegen het baasje dat dit prima is, maar dat ik wel wat moet doen en dat ze voortaan lekkerder snoepjes mee moet nemen. Ja, duh… Ik weet niet hoor of ik dit zo leuk vind. Thuis in de tuin vind ik de bal halen en brengen heel leuk en ik kan al heel goed gaan zitten als het baasje ‘zit’ zegt en ik ga liggen als ze ‘af’ zeggen. Best knap toch, maar hier voel ik me dom. Ik weet niet wat ze bedoelen en ik mag helemaal niks. 

Wat fijn, het baasje zegt dag tegen de andere baasjes en neemt me mee naar de auto. Onderweg zie ik nog andere honden, hé, die was er vorige week ook en jou ken ik ook! Het baasje zegt, dat ik mee moet komen en dat ik uit moet kijken bij het hek… Ah ik ruik de auto al. Tjonge wat heb ik een dorst zeg! Gelukkig heeft het baasje altijd water mee als we in de auto gaan. Ik ga er maar eens lekker bij zitten. Daar is het water al. Heerlijk! Oh ik ruik mijn bench… wat zou ik daar graag al zelf in springen, maar dat mag ik nog niet. Gelukkig tilt ze me er snel in. Dit ligt fijn zeg. Ik help het baasje nu niet met de rits dicht doen. Ik voel dat we gaan rijden.. dit is fijn en snel vallen mijn ogen dicht. Weer thuis ga ik naar mijn eigen plasplek en daarna ren ik naar huis. Daar is het andere baasje! Heerlijk, weer thuis… stomme hondenschool.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties