Sinterbellum

En zo zitten we alweer in de periode tussen sinterklaas en kerst. Uitpuffen van het enerverende bezoek van de goedheiligman en klaarmaken voor de geboorte van Christus. Of het enerverende bezoek van de kerstman als dat is wat je liever gelooft. Ik hou erg van deze tijd. Een tijd waarin we ons klaarmaken voor gezelligheid. Ons huis een upgrade geven met glinsterende zaken en extra verlichting. We kiezen af en toe liever de luxe variant in plaats van het alledaagse. Je zult bijvoorbeeld binnen het aanbod van WC-papier met kerstmotief nooit dat verschrikkelijke, enkellaagse, gerecyclede, anusonterende schuurpapier aantreffen.

En juist nu, nu het erop uitdraait dat we met minder mensen de dagen zullen vieren lijkt de drang om deze periode meer te doen aan extra gezelligheid groter dan ooit. Extra vroeg de kerstbomen in huis misschien wel met nieuwe ballen erin. Extra lampjes zodat we dit jaar ook de conifeer buiten van lichtjes kunnen voorzien. En uiteraard nog iets eerder het luxe kerst-Wc-papier in de toiletrolarmatuur. Misschien hebben we daar wel het meest naar uitgekeken.

Want tijdens de acute dreiging van de lockdown in maart hebben we massaal grote pakken toiletpapier ingeslagen. Ik huiver nog bij de gedachte hoe zwaar het leven in die crisisdagen was. Waar de eerste hamsteraars nog de keuze van hun vertrouwde merk hadden, was er voor de rest niet veel anders dan te kiezen voor 1 of soms wel 2 lagen minder dan je gewend was. Je kon niet anders in die tijd. En hoewel we wel meer velletjes zijn gaan gebruiken omdat we nou eenmaal meer thuis moesten blijven, slonk de voorraad nauwelijks. De hamsteroogst was dusdanig dat de laatste stukjes van het budgetboutlint net vorige week op zijn gegaan in de sinterklaassurprise. Eindelijk tijd voor het “6dubbellaags, superverende en kussenzachte toiletpapier voorzien van vrolijk kerstdesign”.

En dat je dan met je foute kersttrui aan en het speciale kersteditie van LINDA magazine in de aanslag gaat zitten op je kerstige toiletje en werkt aan het perfecte evenwicht van inspanning en ontspanning. Dat je na gedane zaken nog even blijft zitten tot het koud wordt aan je billen en je beseft dat het moment suprême nog voor de boeg ligt. Dat je beheerst een voldoende aantal velletjes van de rol haalt en het kerst-Wc-papier zijn rol binnen het toiletgebeuren laat vervullen. 

Precies dat moment beschrijft volgens mij precies deze tijd tussen sinterklaas en kerst. Er is druk geweest, stress. Maar de ontspanning is weergekeerd. En hoe mooi en comfortabel zijn de vooruitzichten aan de “christmas yet to come”.

Hoe de kerst uiteindelijk uitpakt is voor iedereen weer anders. Voor de een als een zachte veeg door de bilnaad. Een ander heeft een paar extra vellen nodig om het fatsoenlijk schoon te krijgen en weer iemand anders zit met 2 vingers dwars door het papier heen.  

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties