Twee dozen en twee flessen

Twee dozen wijn en twee flessen champagne: de wekelijkse bestelling. Niet omdat er iets te vieren viel, maar gewoon omdat, je weet wel.

Het was eigenlijk heel per ongeluk begonnen, zoals dat wel vaker gaat met nieuwe gewoontes. Je weet dan nog helemaal niet dat het een gewoonte gaat worden. En als je dat wel zou weten, zou je het dan ook zo doen? Nou in dit geval dus wel. Een goede nieuwe gewoonte dus.

‘Oma is een held’ zeiden haar kleinkinderen er over. Soms ging het wel eens mis. Of bijna mis. Had ze het ineens verkeerd aangeklikt: twee dozen champagne en twee flessen wijn. Zag ze nét voordat ze op betalen drukte dat de wekelijkse boodschappen meer dan €600,- waren. Wél 2 dozen goede champagne 12 flessen Moët & Chandon.  

Het was dus begonnen zo ongeveer in maart. Haar dochter had hen als een strenge corona-politieagente verboden om zelf nog boodschappen te doen. ‘Maar dat kan toch best op het ouderenuurtje’ had ze geopperd. Maar het onverbiddelijke antwoord was ‘nee’. Ze appte het lijstje aan haar dochter die daarna de boodschappen bezorgde. Heel gezellig eigenlijk. En elke week was het daardoor ook een beetje pakjesavond omdat er altijd wat onverwachte extra’s in het krat bleken te zitten.

‘Heel mijn leven voor AH gewerkt en nu ze wilde dat ze de boodschappen zouden thuisbezorgen, lukt dat niet. Dat is toch te gek voor woorden.’ En zo was het dus gekomen. Met een beetje scrollen door de bezorgmomenten bleek er 3 weken en 4 dagen later een bezorgtijdslot beschikbaar te zijn. ‘Okay, die reserveer ik dan maar’. 

Maar zo simpel ging dat niet. Alleen als je voor €70,- boodschappen op je bestellijstje had staan werd het tijdslot voor jou gereserveerd. Met alleen een rol beschuit en een pakje thee gaat deze kans aan je neus voorbij. Maar weet jíj wat je over 3 weken en 4 dagen aan boodschappen nodig hebt? Nou ik niet. Dus zo begon de sport. Scrollen naar het eerst beschikbare tijdslot. Twee dozen wijn en twee flessen champagne in het winkelmandje. En hopla tijdslot gereserveerd. Volgende dag opnieuw scrollen en zoeken naar een gunstiger tijdslot. En dan een paar dagen voor het bezorgmoment de echte boodschappen in het winkelmandje doen en de flessen wijn en champagne uit de bestellijst verwijderen, of niet.

Het bestelproces loopt nu eigenlijk prima, maar ze mist de boodschappenkratjes met verrassingen eigenlijk wel. De verrassingen die AH heeft zijn lang zo leuk niet. Dan zit er mínder in plaats van meer in de blauwe kratten. ‘Niet leverbaar’… aardappels niet leverbaar? Hoezo? Hele week rijst eten dus.

Laatst had AH toch een verrassing waarover ze smakelijk hadden gelachen. Ook nog een voordeel voor anderen dat ze in thuisquarantaine zaten. De bestelde ‘5 prei’ bleken 5 zakken van 5 preien te zijn. Tja wat doe je dan? Dan eet je die week preitaart, eitje preitje en champagnepreisoep. De ene dag met … een doos wijn en de andere dag met een fles Moët & Chandon Champagne.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties