De partijleider

Geen flits was te veel voor hem en zijn fraai geknipte kapsel. Geen woord dat niet urgent genoeg was om opgevangen te worden door de microfoons der persridders. Een succesvol schaakstuk naar voren geschoven op het bord van het grote politieke spel in de Tweede Kamer. Een meester van het gemakkelijke woord, een genie in de juiste grap, de strategische scherpe opmerking in debatten tijdens de praatshows op het scherm. 

Een natuurtalent in het verzinnen van weer een vage suggestie van weer een nieuw duister, het volk knechtend complot. Een suggestie die bleef hangen. Een suggestie die weersproken door zijn politieke tegenstanders juist daardoor aan kracht, betekenis en zeggingskracht won.

Complotten over andere landen, specifieke bevolkingsgroepen, over een duister net niet zichtbaar netwerk van vuige lieden die aan de oppervlakte keurige burgers waren. En binnenkort zouden ze definitief toeslaan! Of, zo was de suggestie, het Volk moest op hem stemmen. Hij stond tussen rampspoed, verderf en een prachtige toekomst voor iedereen. Ondanks dit alles was hij zeer gewoon gebleven, bleef hij zichzelf en liet hij soms doorschemeren ook echt wel zijn foutjes te hebben hoor.  En hij had vertederende gewone hobby’s zoals barbecueën en het verzamelen en drogen van alle plantjes uit het land voor zijn herbarium. Hij was daar nog lang niet klaar mee hoor, lachte hij bij Ivo Niehe in de camera. Zijn vrouw was dan wel niet oogverblindend maar best wel mooi. Kortom een vrouw die toch ook wel bereikbaar was voor elke gemiddelde man.  Hij stond met zo’n vrouw dus niet heel ver weg van zijn kiezers.

Kinderen? Nee, zijn passie, de politiek, het verbeteren van de levensstandaard van de mensen in dit land en daarnaast tijd en ruimte met zijn lieve vrouw gingen voorlopig nog even voor. Maar wie weet?

De complotten brachten hem het gewenste succes en zijn vertelvaardigheden om die te sonderen hadden hem de grootste schare fans van het land opgeleverd. Hij stond tussen Hen en de Vuige lieden en dat had hem premier gemaakt. Na het bereiken van deze mijlpaal ging hij onmiddellijk aan de slag. De koning werd gelinkt aan een complot en moest weg, in de grondwet werd het premierschap versterkt tot een soort president status met bijpassende bevoegdheden uiteraard. Zo kwam het militaire apparaat onder hem, als bevelhebber, te hangen. Hij gaf opdracht om de volledige krijgsmacht de eerste december verlof te geven. Zijn inmiddels zeer geslonken hoeveelheid tegenstanders meende daarin een gemakkelijke poging zich populair te maken te zien.

Nu kon hij aan de slag en eindelijk van dat verkleedpak af. Vanuit de planeet Centaur landden de gevechtsruimtevaartuigen zonder noemenswaardige tegenstand. Het nauwkeurig samengestelde virus werd verspreid en de enkele overgebleven immune mensen als slaven gebruikt om het doelwit, de bodemschatten inclusief de zuurstof uit de lucht, te oogsten. 
Het murw maken van mensen met een zoveelste complot had zijn vruchten afgeworpen. Het meest voor de hand liggende échte complot en eeuwige duisternis was zo over het hoofd gezien. De oude valkuil van de voormalige mensheid.

 

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties