Nooduitgang

Mark Rutte heeft zojuist zijn doodsvonnis getekend. Zoveel mogelijk thuiswerken. Als medewerker van een overheidsorganisatie weet hij wat dat betekent: zijn kantoor is het laatste dat weer open gaat. Altijd het braafste jongetje van de klas willen zijn, altijd netjes. Precies waar ze hem altijd mee plaagt. Marilou. ‘Jij bent zo braaf, je gaat nooit bij me weg. Dat durf je niet!’ 

Het vooruitzicht op al die weken thuis. Met haar. Marilou straalt. ‘Gezellig! Dan kunnen we samen lunchen. En sporten. De kilootjes aanpakken.’ Hij moet iets bedenken om haar uit huis te krijgen. Even alleen zijn. Al speelt hij een spelletje Patience op de computer, het maakt niet uit. Even niet die priemende ogen op zich gericht. ‘Wordt het niet eens tijd je nagels te knippen?’ ‘Nee, dat schaaltje hoort onderin de vaatwasser!’ ‘Wat zullen je collega’s ervan vinden dat je voor de derde dag die blauwe polo aan hebt?’ Juffrouw Mier. Ooit vond hij het fijn, een vrouw die haar zaakjes op orde had. Maar nu rekent ze zijn zaakjes tot de hare.

Haar ondergoed! Marilou gaat nooit naar de Hunkemöller. Dat is voor gewone mensen, zegt ze. Marilou draagt geen ondergoed, ze draagt lingerie. Van IsaBelle. Uit die winkel in Arnhem. Met die ‘gezellige’ verkoopster. Kopje thee… Drie kleinkinderen en wat al niet meer. Hij luistert altijd maar half. Haar ondergoed is zijn kans. Zijn nooduitgang.

Het eerste onderbroekje pakt hij uit de wasmand. Voorzichtig steekt hij de schaar tussen het kant en het elastiek. Ze moet niet zien dat opzettelijk gebeurd is. Als ze na twee dagen nog niks heeft gezegd pakt hij door. In een paar onderbroekjes uit de kast prikt hij gaatjes met een naald. Nog één uit de wasmand bewerkt hij met een stanleymes. De volgende dag hoort hij haar vloeken in de badkamer. ‘Hoe kan dat nou?!? Jaap!!’ Hij sloft naar haar toe. Niet te gretig nu. 

Ze gaat naar Arnhem. Het had hem weinig moeite gekost haar te overtuigen. ‘Tuurlijk kun je wel lingerie passen nu. Ze zijn er vast op ingericht, met plexiglas schermen enzo. Zo’n exclusieve zaak. Ze willen echt niet dat hun klanten corona oplopen. Ga maar gewoon schat, juist in deze tijd mag je jezelf verwennen.’ Hij zwaait haar uit vanaf de oprit. ‘Voorzichtig doen hè!’ Neuriënd loopt hij naar binnen en ploft op de bank. Zo. Drie uurtjes voor zichzelf, minstens. Eerst maar eens een aflevering Top Gear. 

Halverwege de aflevering hoort hij de voordeur. Hij schiet overeind. Ze drukt hem terug op de bank. ‘Schrik je van me? Zit je porno te kijken ofzo?’ Haar mierzoete parfum maakt hem misselijk. Ze schuift naast hem en klopt op zijn bovenbeen. ‘Ik was bijna bij de ringweg en hoorde de hele tijd jouw woorden in m’n hoofd. Dat ik voorzichtig moest zijn. En toen dacht ik, ik ben d’r gek ook. Ik bestel wel gewoon een Hema’tje online. Als dat hele corona-gedoe over is rijd ik wel een keer naar Arnhem.’

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Conny Hoogendoorn
1 maand geleden

Leest lekker weg.
Arme meneer Mier!