Oma Mien

Voorzichtig schuifelt Mien door haar huis. Op de kast verzet ze wat foto’s en gaat dan in haar stoel voor het raam zitten. Straks komt Madelon nog even langs om gezellig bij te kletsen. Daar kijkt ze altijd naar uit op dinsdag, het is ondertussen vaste prik geworden. Veel beter dan de raambezoeken van vorig jaar. Wat was dat lastig zeg. Zij binnen met de telefoon en Madelon gewoon op straat. Geen knuffels of een hand schudden er kon alleen maar gezwaaid worden. 

Mien kijkt de straat in of Madelon al in aantocht is. Maar het enige wat op straat voorbijkomt is een heer op een fiets. Verder is het rustig op straat. Ook nu, een jaar nadat bijna alles stillag in Nederland is het niet weer zo druk geweest als voor de virustijd. Dus ook veel minder om te kijken. 

Dan staat Madelon toch sneller voor de deur dan gedacht. Gelukkig heeft ze een eigen sleutel. Wanneer ze binnen is knuffelt ze haar oma, dit mag gelukkig weer, en gaat de keuken in om een grote pot thee te zetten. 

“Gaat het allemaal goed hier oma?” vraagt ze. Mien kijkt met een peinzende blik naar buiten.
“Het is nu wel heel erg rustig in de straat hoor, ik moet er nog steeds aan wennen. Vorig jaar rond deze tijd, hadden we aan de overkant nog een balconcert. Als ik daar nog aan denk dat was zo mooi. De dag erop een zorgapplaus. Er gebeurde meer ondanks de rare situatie. Ik zit nu maar steeds in een lege straat te staren.”

Madelon schenkt de thee in en gaat bij haar oma voor het raam zitten. “Tja, soms zijn slechte tijden ook geen verkeerde tijden. Heb je je beer nog voor raam staan dan?”

“Ja, maar de kinderen uit de buurt zijn veel te druk met andere dingen om nu op berenjacht te gaan. Er mag weer gesport worden en de muziekvereniging is weer begonnen met repeteren dus die beer kan wel weer in de kast.”

Madelon kijkt haar oma peinzend aan, lijkt wel of oma nu nog eenzamer is dan een jaar geleden. Ze begint te vertellen over haar belevenissen op school en hoopt dat dat weer een lach op oma haar gezicht kan toveren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.