Experiment Brandnetel


Na het zoveelste blauwtje vraagt Marjorel zich af of er geen manier is om immuun te worden voor liefdesverdriet. Na even denken heeft ze de oplossing: als het liefdesverdriet heftig genoeg is, ben je er in één klap vanaf. Zoals je het prikken van brandnetels niet meer voelt als je ooit in een flinke bos daarvan valt. Dat is het begin van Experiment Brandnetel.

Dag 1
Lief dagboek,
Als ik dit experiment goed wil uitvoeren is er maar één manier. Ik moet dé man vinden. Knap, grappig en welbespraakt. Zo eentje waarbij ik al gelijk over mijn trouwjurk ga nadenken. Smoorverliefd moet ik zijn. En dan moet hij het uitmaken.

Dag 2
Waar vind ik zo’n man?? Het is niet dat ze in bosjes op het prikbord van de supermarkt hangen. Even dacht ik er één gevonden te hebben op de sportschool gisteravond. Maar toen hij zijn mond open deed… laat maar.

Dag 3
Ik denk dat ik iemand gevonden heb. Al die tijd was hij vlakbij. Collega Tom. Okee, hij is niet zo groot en zijn haar begint wat dun te worden, maar hij heeft wel iets.

Dag 10

We gaan uit eten! Tom en ik. Toen hij langs mijn bureau liep glimlachte ik, hij glimlachte terug. Voor ik het wist flapte ik eruit of hij uit eten wilde. En hij zei ja! Experiment Brandnetel is gestart ☺.

Dag 13

Het was echt gezellig gisteravond. In zijn witte overhemd zag Tom er best goed uit. Hij was galant en maakte me aan het lachen. Ik geloof dat ik iets begin te voelen…

Dag 17

Ik ben verliefd! Vandaag stond er een enorme bos rozen op mijn bureau. Met liefs van Tom. Vanavond kwam hij langs en toen hij me aankeek met die twinkelende ogen wist ik het zeker. Ik ben verliefd. Het is tijd voor stap 2.

Dag 23

Hoe zorg je ervoor dat je gedumpt wordt? Na vijf mislukte relaties zou je denken dat dat niet zo ingewikkeld moet zijn. Net nu mijn experiment succesvol verloopt tref ik iemand die niet meteen op de eerste dag al genoeg heeft van mijn neuroses.

Dag 52

Slaagt het experiment ook als ik het uitmaak? Tom is echt zo lief. Gisteren heeft hij een vijf gangen-diner voor me gekookt. Zucht. Het is wel moeilijk om te genieten van al die lieve dingen als je weet dat de brandnetels wachten.

Dag 74

Ik heb het uitgemaakt. Ik voel me afschuwelijk. Maar ik kan trots zijn. Experiment Brandnetel is geslaagd! Als ik hier weer een beetje van hersteld ben kan ik vrijuit daten. Eindelijk.

Dag 125

Volgens mijn vriendinnen is er maar één remedie om Tom uit mijn hoofd te krijgen: daten. Mijn hoofd staat er niet zo naar. Gelukkig weet ik één ding zeker: mijn hart kan niet meer breken. Dus hop, op zoek naar een geschikte kandidaat. Knap, grappig en welbespraakt. Waar vind ik zo’n man?? 

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties