Met of zonder jou

Na jaren niet in Nederland te zijn geweest, komt U2 naar Amsterdam en ik ga daar naar toe. Zeker weten.

Op een sombere en winderige ochtend in 2005 fietst Erik, mijn partner, tien kilometer naar het postkantoor in Beverwijk. Het is ‘the place to be’ om onze concertkaarten voor U2 te kopen. Erik staat uren in de rij waar een sfeer van verbondenheid en egoïsme heerst, want iedereen wil kaarten. De vrouw, die voor Erik in de rij staat, vertrekt vrolijk en opgelucht met zes kaarten. Ze houdt ze angstvallig vast, want als je die ouderwetse papieren tickets kwijtraakt, heb je ineens niets meer. Als Erik zich tot de dame van het loket wendt, blijken de kaarten net op te zijn. Beteuterd loopt hij naar de fiets waar de vrouw met de zes kaarten komt aanlopen en twee kaarten te koop aanbiedt voor de driedubbele prijs. Dat gaat te ver.  

Teleurgesteld komt Erik thuis en vertelt het slechte nieuws.

Tijdens de autoritten voor mijn werk doe ik iets wat ik nog nooit had gedaan. Er is een actie op de radio waarmee je via een sms kaarten kunt winnen voor het U2 concert in de Arena. WhatsApp is er nog niet en ondanks dat een sms’je naar de radio één euro kost, stuur ik er aan aantal, want ik voel aan mijn hele lijf dat ik erbij zal zijn. Helaas val ik steeds buiten de boot.

Ik leg me er maar bij neer dat we niet aanwezig zijn in de Arena en ben teleurgesteld in mijn gevoel van zekerheid. Is dat nou mijn intuïtie? Daar heb ik dus niets aan. 

Een week voor het concert hoor ik van een deelnemer op een cursusdag  dat de Arena nog honderdvijftig kaarten beschikbaar gaat stellen vanaf vandaag.  Ze hebben helaas wel slecht zicht. Het is behoorlijk lastig om me te concentreren op mijn werk als trainer en ik besluit een korte pauze in te lassen om Erik te bellen. Gelukkig neemt hij op en verzekert me direct naar Beverwijk te fietsen. 

Als ik thuis kom zie ik direct aan zijn gezicht dat het niet is gelukt. Wat balen we. 

Hij zegt, ‘Ik heb wel extra lekker gekookt. We hebben een speciaal voorgerecht’. 

Als ik een half uurtje later aan tafel kom en het voorgerecht zie, spring ik een gat in de lucht. ‘Zijn het echte kaarten?’, vraag ik. Ik kan het niet geloven.  Ik ben tweemaal blij. Ik ga echt naar het concert en mijn intuïtie klopt.

In de Arena is van slecht zicht geen sprake, want we zitten dwars op het podium en kunnen alles  zien. Ook het geluid is fantastisch en klinkt als nooit tevoren. We zijn alleen en toch samen, want ik sta op de tweede ring en Erik op de eerste. 

Tijdens het nummer ‘With Or Without You’  krijg ik een sms binnen van Erik. 

Jij ook. Met of zonder jou? Kicken hier. Love you! Jouw Bono

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties