Zusje

Al weer twee jaar geleden ben je weggegaan en maken we ieder onze eigen geschiedenis. Veel te vertellen inmiddels, en ook een boel te vragen. Over hoe je het hebt, en waar je bent en wat er allemaal van waar is en zo.

Kom nog eens langs, al is het zonder verhalen.
Lach naar me als de zon die ’s morgens mijn nieuwe tuin verwarmt.
Omarm me als de wind op het strand, ons strand, wij, kinderen der zee.
Knipoog naar me als een grote witte schelp mij roept op de vloedlijn.
Je bent er bij, en ik bij jou. Al praten we niet meer, we blijven broer en zus.
Beloofd is beloofd.

Nieuwe geschiedenis maken, dat zouden we. En we spraken af dat ik er mee door zou gaan, als jij zou moeten stoppen. Ik ben doorgegaan, al viel het niet mee. De verhalen stapelden zich op, maar je was er niet. Een badkuip vol gehuild, maar je kwam niet terug. Uiteindelijk geleerd, dat je er nog bent. Dat je vrienden kunt blijven, ook na het afscheid. Daarom schrijf ik je even.

Dank je wel dat ik je broer mocht zijn. En dank je wel voor al het lachen, je keiharde humor, je oog voor de absurde dingen van het leven.

Met mijn lief heb ik het vaak over je. Heb jij hem op mijn pad gezet, cupido gespeeld, toen ik hem al dik zeven jaar kende? Ik heb mijn stellige vermoedens.

En was je verrast dat pa jou achterna is gekomen, zo onverwacht? Moet ik daar verdrietig om zijn, of blij, weet jij dat? Kun je me dat zo es laten weten, als ik op het strand loop, kun je me een teken geven?

Of zal ik net als vaak, gewoon genieten, om me heen kijken, links Katwijk, jij, en rechts Zandvoort, onze tante Engel, en ik tussen jullie in?

Zal ik vanavond als mijn lief thuiskomt met hem drinken op jou, op jullie, die me zo dierbaar waren? En na een tweede glas zeggen: kom, tijd om verder te gaan met nieuwe geschiedenis maken, te omarmen wie ik liefheb, het leven vooruit te leven, te geven, te ontvangen, alle dagen, tot we weer bij elkaar zijn.

Lief zusje, beste vriend, goed je even te spreken. Ik moet gaan. Het leven wacht.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Taeke Jansen
Taeke Jansen
8 maanden geleden

Heel mooi en ontroerend.