Buurt WhatsApp

Buurt WhatsApp

14 september 2019 0 Door Bert Roodhof

Het miezert en bij iedere trap wordt zijn gezicht natter, hij hoopt zijn zoon snel te vinden. Koplampen van voorbijrazende auto’s weerkaatsen op de natte stenen. Als zijn voorwiel wegglijdt over een natte, omhoogstekende steen, blijft hij maar net overeind. Binnensmonds vervloekt hij zichzelf en zijn zoon. Hij veegt de druppels uit zijn ogen en fietst verder.

Een automobilist claxonneert. ‘Bemoei je met je zelf,’ mompelt hij richting auto, maar dan bedenkt hij dat hij niet erg zichtbaar is in zijn zwarte jas op zijn sportfiets zonder verlichting. In de verte meent hij de stem van zijn zoon te herkennen. Hij glimlacht, er kan er maar één schreeuwen zoals hij. Hij trekt aan zijn stuur, springt naar de stoep en fietst snel naar het geluid. Bij een speeltuintje ziet hij drie schimmen op een muurtje, zijn zoon en zijn twee vrienden. Ze hebben de grootste lol. ’Mannen, gaan jullie naar huis? Het is over zessen, wij gaan zo eten, bovendien worden jullie hier zeiknat.’ De jongens druipen af.

Aan de andere kant van de weg stopt een auto. De bestuurder opent zijn raam roept iets onverstaanbaars. Hij kijkt om zich heen. Roept de bestuurder naar hem? Hij haalt zijn schouders op en pakt zijn telefoon. ‘Druif terecht,’ appt hij zijn vrouw. ‘Bij het speeltuintje. We komen er nu aan.’ ‘Doe je voorzichtig?’ antwoordt zijn vrouw. Hij glimlacht. Typisch zijn vrouw.

De auto staat er nog steeds, de bestuurder is driftig aan het appen. Hij hoort een deur dichtvallen. Een man komt zijn kant op, van een andere kant een vrouw, ze heeft een telefoon in haar hand.

‘Heb je de politie al gebeld?’ roept ze naar de chauffeur van de auto, die inmiddels is uitgestapt.

‘Nee, dat doe ik zo,’ antwoordt de chauffeur.

Inmiddels zijn er meer mensen. ‘Wat doe je hier?’ roept een grote kerel hem toe. ‘Waarom moesten die kinderen weg? Wat wilde je van ze?’ Een vrouw trekt aan zijn mouw. Hij rukt zich los, verliest zijn evenwicht en valt met zijn fiets in het natte gras. Hij probeert te gaan staan, maar de fiets belemmert dat.

‘Hij probeert er vandoor te gaan!’ roept de vrouw. ‘Hou hem vast tot de politie komt.’ Regendruppels geselen zijn gezicht.. Hij probeert nogmaals te gaan staan, maar voelt allemaal handen. ‘De pedo probeert te vluchten. Hou hem vast!’

De handen drukken hem op de grond. Het doet pijn. Hij probeert zich los te worstelen maar de druk wordt alleen maar groter. ‘’Hou hem vast!’ schreeuwt de vrouw nog een keer ‘Ik ga wel op hem zitten’ zegt iemand met een zware stem. Meteen voelt hij een zwaar gewicht op zijn buik neerploffen. Hij spant zijn buikspieren aan, maar krijgt de man niet in beweging. Hij trapt met zijn benen. ‘Gaan we trappen? Ik dacht het niet!’ schreeuwt een ander, die zich vervolgens op zijn benen laat vallen. Zijn linkerknie kraakt. ‘Even zitten’ verzucht iemand die vervolgens op zijn borstkas neerploft. Met een kreun verdwijnt de laatste lucht uit zijn longen.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!