Chakra meditatie

Haar altijd rationele en zuiver wetenschappelijk denkende vriend vond het maar onbegrijpelijke ‘wijven-mumbo-jumbo’. Zij had zelf jaren geleden besloten om haar kritische denkhoofd ‘uit te zetten’ tijdens de meditatieles. De analyse hoe het werkte liet ze dus gewoon maar voor wat het was. Ze kwam er altijd met een opgefrist hoofd en ontspannen lichaam vandaan. Voor het geval het spirituele gehalte haar te veel zou worden, had ze een taalkundig mooie mantra verzonnen ‘e n d’: effe niet denken.

Dit keer deden ze een chakra meditatie ‘e n d’. Het ging om de rode rootchakra. Vanwege aanschouwelijk onderwijs werd de rootchakra aangewezen op het skelet dat altijd in de hoek van de meditatieruimte stond. Oooh, de rootchakra = bekkenbodem. Daar kon zich allemaal prut ophopen. Die prut moest opgeruimd. Dat gingen ze het komende uur dus doen.

Ze had een levendige fantasie ‘e n d – e n d – e n d’. De liefhebbers werden aangemoedigd om ook te voelen waar die rootchakra zat. Bij zichzelf, dat even voor de duidelijkheid. In het schemerdonker bleek bijna iedereen liefhebber te zijn. De opruimactie werd ingeleid met een visualisatie. Omdat de rootchakra correspondeert met de kleur rood ‘e n d’ niet denken aan dat liedje van Marco Borsato, moesten ze een rode bal visualiseren bij hun bekkenbodem.

Hoe zeer zij haar best ook deed, ze zag geen rode bal maar een enorme oranje pompoen. Oranje is bijna rood, zit in het kleurspectrum erg dicht bij ‘e n d’. Adem in, adem uit. Weer die pompoen. Adem in, adem uit. De pompoen had inmiddels prijswinnende proporties aangenomen. Toch belemmerde die haar op geen enkele manier tijdens de rest van de meditatie. En ondanks die oranje knol tussen haar benen, voelde haar rootchakra aan het einde van de les opgeruimd en fris. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan, dat was het motto van de yoga juf. Ze had ook nog het advies om de komende week de rootchakra extra aandacht te geven. Gewoon door rood eten te eten en rode kleding te dragen. 

Omdat het nu buiten de les was hoefde ze niet meer dwangmatig haar ‘e n d’ mantra te herhalen. Ze liet haar gedachten de vrije loop. Rode kleding? Bij Lincherie…dat volgens haar vriend té leuke setje, waardoor volgens haar vriend de prijs per minuut ‘aan’ wel erg hoog uit viel. Niet gekregen voor kerst dus. Ach, rationaliteit heeft zo haar prijs.
Die nacht sliep ze voor het eerst sinds weken heerlijk. Geen rode ballen, geen pompoenen, gewoon heerlijk geslapen en gezond weer op. 

Aan het ontbijt vertelde zij haar vriend over de meditatieles. Hij keek haar verbijsterd aan. Toen ze even later haar tanden stond te poetsen kwam hij achter haar staan en sloeg zijn armen om haar heen. Zo’n visualisatie is bij nader inzien zo gek nog niet, mompelde hij zachtjes haar nek kussend. Vanavond eten we pompoensoep met te dure rode lingerie.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties