Zonnestralen

De zonnestralen worden weerkaatst in de grote spiegel in zijn kamer. De kleine jongen ziet het niet. Hij voelt wel de warmte van de zon. In huis klinkt muziek uit een radio. De kleine jongen hoort het niet. Op de tast zoekt hij zijn speentje in het grote bed. Hij moppert een beetje: ‘Mumm mummm.’ Hebbes! Met een gelukkige grijns op zijn gezichtje steekt hij de speen in zijn mond.

Langzaam en met enorme inspanning draait hij zich een klein stukje op zijn rechterzij. Heel ver lukt hem niet. Hé, wat kriebelt er daar tegen zijn wangen? Yes! Dat is Flappie, zijn aller-allerliefste hondenknuffel! Hij vindt die kriebels wel fijn, maar…hat..hatsjie. Hij moet er ook van niezen. Met zijn linkerhand tast hij nu over het laken. Hé, wat is dat dan? Vast een van zijn speeltjes. Hij rolt met een harde plof weer terug op zijn rug. Gelukkig met het speelgoed nog in zijn hand. Tjonge…daar word je moe van!

Hij houdt het speelgoed heel dicht tegen zijn gezichtje aan. Nu kan hij een glimp opvangen van de knipperende lichtjes. Als hij op de knoppen slaat, hoort hij een geluidje. Hij houdt ‘m héél dicht bij zijn oor. Wat hij precies hoort en ziet, weet niemand. Maar hij geniet er zichtbaar en hoorbaar van! Kraaiende geluiden nu. Ai, wat is dat nu weer voor stoorzender? ‘Piep-piep-piep!’

‘Goedemorgen lieve Timo.’ Mama fluistert, eigenlijk roept ze, de woorden in zijn oortje.
‘Lekker geslapen?’
‘Piep-piep-piep.‘
‘Nare pomp, wil je even je mond houden?’ Mama drukt op een paar knopjes. Daarna hoort alleen mama nog het geluid van een lopende sondevoeding pomp.

Timo schenkt zijn moeder zijn allerliefste glimlach. Mama geeft hem een kusje op zijn neus. Timo trekt zijn moeder zachtjes aan haar haren en volgt met zijn handjes de vormen van haar gezicht. Het is zijn manier om haar een knuffel te geven. Timo is 5 jaar en heeft een ernstige stofwisselingsziekte. Hij is moe, maar ook blij en gelukkig. Zijn moeder geniet van het moment, van de liefde van en voor haar dappere jongen.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties