Knobbeltje

‘Ik loop achter de huisarts aan naar zijn spreekkamer. Mijn tepel bonkt alleen maar. ‘Wat kan ik voor je doen?’ Ik vertel de huisarts dat het knobbeltje in mijn borst, waarvoor ik in juli ook al bij hem was, verschrikkelijk pijnlijk is. Ik deins terug als hij wil voelen, maar verman me. ‘Er is niks aan de hand Rens, dit voelt goedaardig aan. Een knobbeltje kan voorkomen bij jongens in de puberteit en meisjes hebben ook weleens pijn als ze borsten krijgen.’

Vreemd, want ik ben al 18 en was al jong gaan puberen. Maar toch, nooit van mijn leven heb ik deze pijn gekend. ‘Ik heb sinds twee weken ook zo’n last van mijn onderrug’, vertel ik verder. Ik wijs hem de plek aan en de huisarts legt zijn hand op mijn rug en kijkt ernstig. ‘Rugpijn komt veel voor. Misschien heb je je vertild, zonder dat je er erg in had. Dat kan. Neem maar wat paracetamol, dan zal het wel overgaan.’

Nu pas ben ik gerustgesteld dat ik voor deze kwaal gerust een paracetamol kan pakken. Gauw pak ik m’n weekendtas in en reis naar Tilburg. Daar ben ik sinds enkele weken eerstejaars Bestuurskunde, een studie over politiek en bestuur. Als ik opschiet haal ik het hoorcollege ‘Introductie Staatsrecht’ nog. Ik kom als laatste binnen en ga voorzichtig zitten.

Het collegebankje zit niet lekker. Na een half uur vraagt de student achter me geïrriteerd of ik wil ophouden met dat gedraai. Ik kan me niet concentreren; m’n tepel trekt, zeurt en vlamt. De paracetamol moet blijkbaar even inwerken.

uit: ‘ Wél positief blijven’ De strijd van Rens Raemakers tegen kanker

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties