Da’s duidelijk

Da’s duidelijk

10 november 2018 1 Door Maarten Ka

Zo, toga aan, befje om, tas met dossiers in de hand, het werk kan beginnen. Vandaag ben ik advocaat. Nu eerst op de fiets naar het station, met de trein naar de stad en dan wandelen naar mijn kantoor. Dat wandelen gaat overigens het best in een toga. Het geflapper op de fiets is minder aangenaam, maar het hoort erbij en levert wel aanzien op.

Daar is buurvrouw Beatrijs, zij is vandaag verpleegster zie ik. Dag zuster Beatrijs. Ga je veel zieken verzorgen? En daar is buurman Ben, stethoscoop al in de aanslag. Dag dokter! Ik ben niet ziek hoor, ik ga aan het werk.

Achterbuurman Bart loopt alweer het vuur uit zijn sloffen, hij is brandweerman namelijk. Dag Bart, moet je die helm en al die slangen elke dag mee naar huis nemen? En achterbuurvrouw Bregje gooit net haar pistool, handboeien en boevenvangnet op de achterbank van haar politieauto. Tatúút tatúút, daar scheurt ze al weg om de wet te handhaven. Bravo, Bregje!

Wat is het toch fijn als je weet waar je aan toe bent. Kijk, daar schrijdt de burgemeester, ambtsketen om, naar het stadhuis. Bestuurze burgemeester! Dit is toch niet te joviaal? En daar beweegt een oude van dagen zich moeizaam voort achter een rollator. Het stelt niet veel voor natuurlijk, maar het is wel duidelijk. Goedendag, oude van dagen!

Hé, daar is Kees. Hij is een kennis, zij het een vage. Hij is vandaag… hij is vandaag vrij, denk ik. Hallo Kees, wat zie je er vrij, ongeschoren en ongewassen uit en wat ruik je ook zo, zeker vakantie aan het genieten? Niet, zeg je? Je bent gescheiden, depressief en hebt een kater? Jeetje, is dat het. Dat ziet er inderdaad niet goed uit. Nou, het beste hè! Blijf een beetje binnen, dan zien we het niet zo.

Maar gelukkig, daar is juf Janneke, wat ziet die er toch prachtig uit. Ze roept net de kinderen binnen van het schoolplein. Jullie treffen het maar kinderen, met zo’n juf!

Hola, nu waait m’n bef in m’n gezicht…

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!