De maan

Ja beste lezers, de kaakchirurg was in topvorm, zei ze. Vast wel; edoch, mij rustte daarna niets anders dan thuis op de bank te liggen zappen. Vooral de voor mij onbekende zender Historia had veel nieuwswaardigs in petto.

Zo ‘beamde’ ik zomaar in een aflevering over Extraterrestrial aliens. Want wat was ontdekt; als een Apollo maanlander neer plofte op de maan was er altijd sprake van ruisend, gonzend geluid. Boiiiiiiiiing. Jazeker. Daar hadden de Apollo vaarders het ‘onderling’ vaak over gehad. Het is u daarom natuurlijk onmiddellijk duidelijk waar dit heen leidt. De maan was hol! En dat kon maar één ding betekenen……Ja, weet u het al?
Precies, de maan was eigenlijk een ruimteschip. We worden in de gaten gehouden!
Alle ‘paleocontact’-specialisten waren het erover eens, inclusief – hij leeft nog – good old Erich von Däniken.

Ik mediteerde over de consequenties van dit schokkende feit. De pijnstillers hielpen mij om nog meer diepgang in deze meditatie te introduceren. Hier komt het, let op, stel je voor.
De aliens hebben genoeg van dat geloer naar ons en vliegen weg! Ik benoem dan in willekeurige volgorde de belangrijkste consequenties:

  1. U kijkt op een onbewolkte mooie romantische nacht naar boven met in uw hand de hand van uw gloednieuwe geliefde; shit, huh, weg maan. U kunt uw zo vaak voor juist dit moment geoefende overdonderende romantische wolvengehuil dus niet aanheffen. Maar, dat dan weer wel, er zullen talloos meer sterren te zien zijn die u kunt aanwijzen en waarvan u intellectueel de naam uit uw duim zuigt.
  2. Dan ook geen eb en vloed meer. Ah, hoe saai met uw kindje op het strand. Uw fraai gebouwde zandkasteel overstroomt niet. Geen wachten op het tragische einde zodat u kunt zeggen; nu gaan we echt naar huis hoor en ook geen wanhopig opgeworpen extra dam tegen het Onvermijdelijke. Den Leringe over de strijd tegen het water & deltawerken… niet.
  3. Wat heeft maandag dan nog voor zin?! (Dat vond ik overigens voor ik deze feiten kende ook al). Mag ik voorstellen? Voortaan een zesdaagse week.
  4. De bekende zangeres ‘Maan’ staat voor joker, ze zal haar naam moeten wijzigen in, een suggestie slechts hoor, Pluto. Maar zo heette die lullige hond uit Disney ook. Wel zijn zowel de hond als zangeres Maan/Pluto even slank gebouwd, dus ze zijn niet helemaal zonder overeenkomsten.
  5. U kunt, en wat een gemis is dat, nooit meer dat coole  zonsverduisteringbrilletje op.
  6. Wat ook kan en nog veel erger is; de maan cq. het ruimteschip blijft nog even hangen. U kijkt omhoog. Mooi denkt u. Maar – en dat weten we nu – Zij kijken ook naar U! Wat doet dat met u? Nou? Ze zien u, taxeren u, scannen u, kennen uw gedachten en, nou ja, paranoia natuurlijk. U blijft voortaan in huis en gaat alleen naar het nachtelijk buiten onder dekking van regen en een goede, stormoverlevende ondoorzichtige paraplu.

Maarrrrrrrr. Zouden de aliens iets innovatiefs voor observeren hebben bedacht? Wellicht in the next episode van Hysteria. Pardon, Historia.

 

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties