The power of love

When the power of love overcomes the love of power, the world will know Peace. (Jimi Hendrix)

Onlangs was ik op een vierdaagse workshop over ‘Restorative Circles’, over processen die je kunnen helpen bij het omgaan met conflicten, tussen personen en/of groepen. Met Restorative Circles werk je aan het herstellen van de relatie en aan onderling begrip.

Daags na deze workshop ging ik een paar dagen naar Berlijn. En, zoals ik dat bij eerdere bezoekjes aan de stad ook deed, ik bezocht in die dagen Tempelhof een paar keer. Tempelhof is een oud vliegveld in Berlijn dat de nazi’s in de tweede wereldoorlog hebben gebouwd. Het wordt niet meer als zodanig gebruikt. De inwoners van Berlijn hebben de plek ingenomen en tot dusver gelukkig uit handen van projectontwikkelaars weten te houden.

Het is een mooie weidse plek midden in de stad. Veel gras, wat asfalt en hier en daar wat struiken. Mensen zijn er aan het fietsen, spelen voetbal, basketbal, gooien met een frisbee, barbecueën of hangen gewoon wat rond in het gras of in een strandstoel. Mannen, vrouwen, ouderen, jongeren, kleine kinderen, alle kleuren en maten. De mensen hebben plezier in het samenzijn, spelen en lachen. ‘Salam Alaikum’ zegt een jongen tegen me als ik langsloop. Ik beantwoord de wens. We lachen beiden, een mooi moment van contact. En het was waar, de vrede was met ons. Wat een geweldig moment en een geweldige plek om te zijn op dat moment.

Ik zou willen dat de wereld meer zo zou zijn als op die plek en dat moment. Of gewoon alleen maar dat. Maar direct vraag ik me dan af of we niet ook conflicten nodig hebben, om te groeien en elkaar echt te leren kennen. Ik denk het eigenlijk wel. Hoewel ik zeker niet dol ben op conflicten en me er van bewust ben dat ik ze graag uit de weg ga. Conflicten kunnen ons helpen, als we in staat zijn er van te leren en met elkaar in verbinding te blijven.

Ik ben blij dat ik aan de workshop over Restorative Circles heb deelgenomen. Het heeft me inzichten gebracht en manieren getoond die me kunnen helpen conflicten constructief te maken. Ik denk dat het me gaat helpen in de diverse domeinen van mijn leven, in mijn rol als partner, vader, werknemer, collega, trainer, vriend, broer, zoon. Om maar eens wat te noemen.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties