Geluidsoverlast

Buiten hoor ik een hondenbezitter herhaaldelijk roepen: “BRRRRRAM HIERRRR…, BRRRAM HIERRR…., BRRRRRRRAM HIERRRRR…”. Zijn hond hoort hem volgens mij wel, net als alle bewoners in mijn straat op deze vroege zondagmorgen, maar heeft er duidelijk maling aan.  Hoe vaker het baasje roept en de almaar langer rollende RRR gebruikt, hoe minder indruk het op de hond maakt. Zou deze man wel door hebben dat hij overlast veroorzaakt?

Schiphol weet dit in ieder geval van zichzelf. Misschien wel doordat een goede vriend  daar regelmatig klaagt over laag overvliegende vliegtuigen. Ik bedacht dat geluidsoverlast nogal subjectief is.

Vroeg in de morgen heb ik wel eens last van de in de stad nestelende meeuwen die, omdat ze met patat gevoerd worden, liever vlak bij mij blijven wonen in plaats van in de duinen. Ja, ja, de prachtige natuur is ook in de stad heel dichtbij.

Over vlakbij en de natuur gesproken. Dichtbij ons huis staat een appartementencomplex. Volgens mijn buurman worden deze appartementen bevolkt door mensen die in een moeilijke fase van hun leven verkeren. Hoe dan ook, in het appartementencomplex woont een stelletje, ik weet nog niet achter welk raampje precies, dat er genoegen in schept, met het raam open, de hele buurt akoestisch mee te laten genieten van hun zeer luide minnespel. De vrouwelijke partij wordt aangemoedigd met ferme tikken op haar billen en aan het gekreun kunnen we afleiden dat ze dat zeer op prijs stelt.

Het hoogtepunt vindt niet in gezamenlijkheid plaats, wat blijkt uit het ongecontroleerde gehijg van één van de partners. Het hoogtepunt van de vrouw in kwestie kan meermaals plaatsvinden. Om aan te geven dat we, tegen wil en dank, meeluisteren, hebben we vlak na één van de hoogtepunten vanuit de achtertuin geapplaudisseerd. Dit had niet het gewenste effect, gezien het feit dat ca. 10 minuten na ons applaus opnieuw een jaloersmakend hoogtepunt bereikt werd.

Aanvankelijk was de frequentie toch zeker drie keer per dag, wat doet vermoeden dat dit stel elkaar nog maar net kent en zeker jonger moet zijn dan 30 jaar. Helemaal zeker van de leeftijd ben ik niet omdat ik mijzelf als referentie heb genomen. Inmiddels is het al weer een tijdje rustig waardoor wij ons nu zorgen maken over de relatie van dit stel. We gaan er maar vanuit dat ze met vakantie zijn.

Of ik hier wel graag woon? Heel erg graag! Er is altijd wel iets in de stad te doen en ik kan mij altijd wel aan iets storen, heerlijk. Als het te erg wordt, kan ik altijd naar de politie stappen of, voor zover dat zin heeft, de klaaglijn van Schiphol bellen. Intussen hoor ik een vliegtuig overvliegen en kijk ik op mijn app. Het is de KL749 komende uit Cartagena, Colombia. Bij wie zouden die mensen in Cartagena eigenlijk kunnen klagen over geluidsoverlast?

Dit is een waar gebeurd verhaal, mijn buurman heet Bram maar dat berust op toeval, hij heeft verder niets met dit verhaal te maken. Wie noemt zijn hond dan ook Bram?

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties