Badeend

In een programma over Nederland en het bloemencorso in het bijzonder hoorde ik dat de badeend een typisch Nederlands product is. Hij stond trots samen met onze Daf en nog een paar Hollandse producten in gele bloemen uitgevoerd op een praalwagen. Daar wist ik niets van, van die badeend.

Toch fijn dat we zo’n geweldig export product hebben. En wat heerlijk dat dit aan ons imago kan worden toegevoegd.

Wij hebben molens, klompen en tulpen. We worden daarmee altijd trots afgebeeld, hoewel het voor mij niet altijd zo slim overkomt. Maar dat kan aan mij liggen. Misschien ben ik wel teveel gewend geraakt aan die Hollandse spullen.

Ik heb jaren in het toerisme gewerkt en ook als je daar niet werkt, word je in het daarvoor geschikte seizoen doodgegooid met deze dingen en nou laat ik de kaas er nog buiten.

Kennelijk voegt de badeend iets toe. Het is me en raadsel wat het is, maar het komt wel vriendelijk over, zo’n eend.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties