Schadeherstel en reparatie

Het weekend is begonnen, ik ruik het aan de verstikkende Axe geur die de puber voor mij in de winkelstraat verspreidt. Dezelfde verstikkende geur die in het weekend bij ons in huis hing toen de kinderen nog thuis woonden. De herinneringen daaraan zijn fijn maar die verschrikkelijke Axe geur! Met hulp van Axe zal de puber voor mij zijn eigen onzekerheid proberen te verdoezelen. Toen ik puber was deed ik waarschijnlijk het zelfde maar dan met Old Spice of Fresh-up, die producten lieten ook iedereen om je heen naar frisse lucht happen.

Toen de kinderen nog thuis woonden, kwamen douchefris en shampoo in grootverpakkingen de voordeur binnen om vervolgens de woning weer in liters via de waterafvoer te verlaten. De deodorant werd groot ingekocht en zal zeker de ozonlaag ernstige schade hebben toegebracht. Gel kochten we in een poging te bezuinigen in grote familiepotten. Vervolgens wilde niemand die gel gebruiken omdat het niet de goede was.

Inmiddels weten wij beter. Al die producten zijn slecht voor je huid, je portemonnee en het milieu. Een paar jaar geleden zijn wij daarom overgestapt op pure Aleppo zeep en zijn we daar nog steeds blij mee. Enthousiast als wij zijn over deze wonderzeep dachten wij die ook te kunnen gebruiken voor het wassen van onze haren. We waren van tevoren gewaarschuwd: je hoofdhuid en haren zouden eerst aan de Aleppo zeep moeten wennen! Dat klopte: mijn hoofdhuid begon na de eerste wasbeurten al snel te schilferen waardoor ik niet meer naar buiten durfde. Dat loste ik op met een laag olijfolie op mijn kale schedel, maar dat glimt en je ruikt de hele dag naar een frisse salade. Het haar van mijn vrouw voelde spoedig aan als een schapenvacht. Al snel werd de haarshampoo geherintroduceerd, maar de Aleppo zeep voor ons lijf was wel een blijvertje.

Nu lezen wij samen een boek over De Huid, van Yeal Adler. De informatie in dit boek is wetenschappelijk onderbouwd en we komen er na jaren achter dat Aleppo zeep niet de beste keuze voor je huid is. De kunst is een neutraler product te gebruiken en nog beter; alleen (koud)water.

Intussen sta ik met mijn vrouw in een natuurwinkel en zij stelt voor de schade aan onze huid, door het gebruik van de Aleppo zeep, te herstellen met de in het boek aangeprezen Shea butter. De verkoopster in de winkel wijst een 50ml potje aan met Shea butter en vertelt er bij dat het product in de aanbieding is. Als ik de prijs zie, slaat de schrik me om het hart en protesteer ik heftig. Ondanks de aanbieding vind ik het veel te duur. Mijn argumenten verliezen het van een gezonde huid.

Thuis gekomen zegt mijn vrouw dat wij het verkeerde product hebben gekocht, deze Shea butter is geraffineerd! Ik ben even stil en zeg niets meer. Mijn gedachten dwalen af en ik verlang terug naar grote potten gel, literflessen douchefris en de Axe geur van de kinderen.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties