Buffels en gazelles; Linda lijnt

Sommige dingen blijven echt hangen. Zo zie ik Linda zitten, bij Umberto Tan, terwijl ze zit te vertellen over dat ze gaat lijnen. Linda zit daar gewoon als Linda, the girl next door, de ideale schoondochter en o, ja ook één van de meest vermogende en meest beeldbepalende mediavrouwen van Nederland.

Vaag heb ik de herinnering dat we gelijktijdig op de VU rondliepen als student, zij rechten, ik psychologie. Dezelfde koffiecorner. Met overheerlijke, overvolle bekers warme chocolademelk met slagroom, die als je niet snel de slagroom eraf lepelde een chocolademelkoverstroming tot gevolg had. Maar misschien heb ik dat verkeerd onthouden.

De foto van Linda op de weegschaal, tenminste haar voeten. Het wijzertje venijnig wijzend naar het getal 82! I’ve been there. Ik voelde met haar mee. Het schrijnende besef dat als je niet nú in actie komt je wel eens waggelend en met allerlei klachten de volgende decennia in zou kunnen gaan hobbelen. Voor mij ziet Linda er gewoon heel goed in balans uit. Maar zij voelde zich de Buffel onder de Gazelles in medialand.

Die vergelijking ‘sticks’. Ik ben geen bio-Freek maar het intrigeerde me dat ze het niet gewoon op z’n Hollands had over de Koe onder de Geiten of zoiets. Zelf voel ik ook meer voor een Afrikaanse vergelijking. Op de tennisbaan voel ik me soms meer een nijlpaard. Zo’n beest komt langzaam op gang, maar als ie er eenmaal de pas in heeft gaat ie door roeien en ruiten. En zoals Tanja zaliger uit Artis; ook een vrij grote bek. Gelukkig wel met een beter gebit. Afijn ik dwaal af.

Het laatste Linda-magazine geeft voor mij wel een conflicterende boodschap: ga lijnen als je 82 kilo weegt én het prachtig in beeld brengen van obese vrouwen. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 25. Obesitas is denk ik voor weinig mensen ‘fun’. En dan Linda’s hoofd gefotoshopt op een obese lijf; ik begrijp dat niet zo goed.

Afijn Linda ging dus lijnen, want 82 kilo vond ze voor zichzelf echt niet okay. Ze was tijdens de zonvakantie op dezelfde locatie als Umberto ongelukkig in de weer geweest met pareo’s terwijl Umberto daar gewoon fris en fruitig rondliep.

Mijn gedachten schoten zomaar door naar gazelle Dionne Stax. Ik kon het ook niet helpen. Zouden dit soort gazelle-achtige vrouwen ook een extra motivatie zijn om te gaan lijnen voor ons 50-vrouwen?

Tja, het gaat er uiteindelijk toch om dat je zelf blij en tevreden bent met jezelf als totaal plaatje! Een mooie balans tussen hoofd, hart en lijf. Maar goed, Linda lijnt dus, al een aantal weken. En soms ook niet. In het openbaar. Zelfs met een eigen gym en een personal coach heeft ze het soms moeilijk. Met haar lijnen vele vrouwen en ook mannen. Ik ook. En soms ook niet. Dan zou ik wel eens een weekje met haar samen willen trainen. Om elkaar te steunen. En er een nieuw stukje over te schrijven en te vloggen.

Toen ik op FB Linda.lijnt klikte kreeg ik een banner van een Chardonnay reclame. Het flitste door mijn hoofd: Gazelles laten dit vast staan. Buffels bestellen een doosje.

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties