Back to reality….

Terugkomend van vakantie krijg ik een reactie ‘welcome back to reality’. Hoezo terug naar de werkelijkheid? Volgens mij is juist het vakantiegevoel de echte werkelijkheid.

Vakantie, een nieuwe wereld met nieuwe mensen, geweldige steden, lieflijke dorpjes en onwerkelijke natuur ontdekken. Samen zijn met je gezin, dierbaren waar je ontzettend veel om geeft. Quality time! Genieten van het moment van de dag. Heb ik dat dan gedroomd? Was dat dan niet werkelijk?

Maken wij ons niet helemaal gek in de wereld buiten de vakanties om? Iedere dag weer de file of het overvolle openbaar vervoer in om van 9 tot 5 in een kantoorgebouw te zitten. Veelal bezig met ‘gebakken lucht’ en het spelen van een toneelspel. Aardig doen tegen mensen die je nooit als vriend wilt hebben. En dit alleen maar om aan het einde van het kalenderjaar weer een goede beoordeling te krijgen en wellicht over een jaar of vijf een stap op de carrièreladder te maken? Mensen om je heen verzamelen die goed zijn voor je carrière of je business. Een leven leiden voor de buitenwereld? Het beter doen dan je buurman of vrienden? Is dat dan je echte werkelijkheid?

Je eigen werkelijkheid zit veel meer in je eigen geluk! Stel jezelf gerust af en toe de vraag of je nog wel met de goede dingen bezig bent die voor jouw eigen geluk zorgen. Zit jouw eigen geluk dan echt in de baan van 60 uur per week en waarbij je minimaal tijd aan jezelf en je dierbaren besteedt? Natuurlijk, het grotere huis en die nog mooiere auto geven je een, tijdelijk, gevoel van geluk. Maar ‘at the end’ komt het toch allemaal weer op hetzelfde neer: je innerlijke geluksgevoel. Je weet wel, dat gevoel dat je een paar weken per jaar kent als je met je dierbaren ergens op deze aardbol geniet van elkaar en al het moois om je heen.

Op een gegeven moment bereik je een leeftijd (ergens tussen de 40 en 50) dat het eigen geluk veel belangrijker wordt dan al het andere. Een goed moment om stil te staan bij het feit hoe je later herinnerd wilt worden… Een prachtig doel om naar toe te werken. Neem het roer in eigen handen en probeer je leven in te richten naar dat doel. Maak er een ‘tegeltjeswijsheid’ van en bepaal iedere week of maand een doel om naar toe te werken. Dit om uiteindelijk op de herinnering van jouw leven uit te komen.

Reality is dan toch vooral het gevoel vasthouden dat je die paar weken per jaar kent. Het geluksgevoel met je partner, je kinderen en andere dierbaren die jouw leven vol maken. Probeer dat ‘vakantiegevoel’ in je privé en werk door te zetten. Laat je leven niet leiden door werkstress en het ‘leven voor de buitenwereld’. Creëer je eigen geluk en leef je leven zoals jij later herinnerd wilt worden.

Always the reality… dat was mijn vakantiegevoel!

Sprak dit verhaal je aan? Deel het op je Facebook en Twitter!